03 June 2013

kalamullah .





al-quran ialah love letter daripada Allah kepada hambaNya :)


Bismillahirahmanirrahim dan Assalamualaikum :)

sedar tak sedar bulan rejab pun dah nak habis. 
so, let's check, sepanjang 25 hari di bulan rejab, berapa banyak hari dah kalian puasa sunat? thajjud, dhuha, bace al-quran, hajat and lain lain? 

hurm, kite ni terlalu busy kejar duniawi sehingga ukhrawi pun kita sanggup lupakan. saya bukan lah nak menghina atau menghukum awak semua. well, same goes with me, terlalu lalai dengan nikmat duniawi. saya masih cuba untuk perbaiki diri agar sentiasa diredhai Allah. InsyaAllah :)

so, tujuan asal update bukanlah mahu membicarakan tentang bulan Allah ini. 




one day, aku online twitter. ternampak something yang interesting. it's about 
'5 AL-QURAN PERCUMA'
well, seperti yang anda semua tau, senaskah al-quran bukan lah murah. paling tidak dalam tangan kena ada dalam rm 40 maybe. imagine kalau senaskah al-quran tu dalam rm 40, then kali dengan 5 = rm 200. Tabarakallah.

sungguh, penderma tersebut memang murah hati # serious talk ^^

disebabkan teruja nak tau, so aku pun bukak lah die punya blog. dan bila aku tengok bahagian comment, baru ade satu request daripada pembaca. aku pun mencuba nasib.. manelah tau kalau nasib aku baik, aku boleh dapat :)

bukannya aku tak ade al-quran. pernah terdetik dekat hati aku, aku nak hadiahkan al-quran dekat sahabat aku ni. tapi biaselah, aku kan budak sekolah lagi. duit belanja pun ummi ayah yang tampung lagi..

tau ape respons penulis? guess what?
he say YES, i got it!! Alhamdulillah, memang rezeki aku agaknya. senang je aku dapat. memang Allah permudahkan.





so, kalau ikut perancangan awal, aku nak kasi dekat beloved brother. mane lah tau, boleh mengisi mase lapang dia kan? tapi, kalau tetibe berubah hati, maybe aku akan kasi dekat kawan yang memerlukan. atau paling tidak pun, aku wakafkan dekat masjid. manfaat orang ramai. let see, siapa yang dapat nanti okay. kalau ade rezeki, mungkin anda pun boleh dapat. kan?





at the last, dengan kesempatan ini, i want to thank dekat owner pena maya kerana choose me as one of your 'penerima'. appreciate it much, thank you :)



No comments: